sophie valla integrates sun panels into those amsterdam flats

0
54


with an power impartial design, sophie valla architects has finished the ‘GO buiksloterham’ condominium construction in amsterdam north. emerging 30 meters tall, the compact quantity is outlined by way of its ‘cut-out’ nook, which is designed to maximise herbal gentle. the challenge additionally options quite a few blank power methods to reduce its ecological footprint.

northeast dealing with elevation

photographs by way of jeroen musch

when drawing near the challenge, sophie valla architects needed to believe the have an effect on of a high-rise construction that’s because of be erected at the adjoining plot. to fight possible shading at the southwest aspect, the design crew carved an enormous bite out of the nook, making a cascade of beneficiant L-shaped balconies. along with the balconies at the sunny southeast aspect of the construction, each condominium additionally has a spacious picket balcony overlooking a lawn to the west of the website online. total, every place of dwelling advantages from 20-30 m2 of out of doors house.

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

the ‘cut-out’ nook

all of the construction is wrapped in a secondary glass façade. the massive glass panels are screen-printed, offering various gradations from white to clear. the converting patterns melt the elevational remedy and create a milky-green abstraction, with out a sharp cut-outs for the home windows. which means that what’s at the back of the façades stays non-public.

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

east dealing with elevation

sun cells are integrated in between the 3 layers of laminated glass panels to generate blank electrical energy. in between the 2 façade ‘skins’, there may be an opening measuring 40 cm vast. this hole turns into an more space for citizens to sit down and benefit from the view.

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

trees building

at the west dealing with elevation, the primary and the second one ground of the construction be offering a full of life interplay with the road. at the back of the clear façade of those ranges are workspaces with excessive ceilings, which area an promoting company, a photograph studio, and a dance studio. because of the massive clear glass paneling, passersby may even see in the course of the massive front corridor of the construction to the lawn.

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

L-shaped balconies

all through the design, sophie valla architects has attempted to reduce using concrete by using trees building as a substitute: from picket cladding to large structural parts. the main façade below the glass may be made from prefabricated trees body parts that may simply get replaced and recycled.

the condominium construction is heated with its personal geothermal warmth pump that still supplies cooling all through the summer time. sun panels at the roof and built-in sun cells within the elevations supply sufficient power for the entire construction, giving it a nil power efficiency coefficient (power impartial). and of their venture for a extra round design, the crew has left no stone unturned, even the massive planters on every terrace retailer rainwater that feeds into the drainage machine.

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

front lawn

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

west terraces

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

sun cells within the façade

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

‘seating window’

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

screen-printed glass

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

L-shaped condominium

sophie valla integrates solar panels into these amsterdam apartments designboom

hole between the primary and 2d pores and skin of the construction

challenge data:

challenge title: GO buiksloterham

location: amsterdam north, the netherlands

sort: participatory housing challenge (CPO)

program: 17 flats and dealing areas

consumer: pass buikslorterham collective

structure company: sophie valla architects

design crew: sophie valla, guido schot

BIM crew: peter brandsma, wout van vreeswijk

contractor: bouwbedrijf m.j. de nijs & zonen

gross ground space: 32,292 ft2 (3,000 m2)

crowning glory: december 2020

pictures: jeroen musch | @jeroen_musch

designboom has won this challenge from our ‘DIY submissions‘ function, the place we welcome our readers to put up their very own paintings for newsletter. see extra challenge submissions from our readers right here.

edited by way of: lynne myers | designboom





Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here