foster + companions completes hankook’s headquarters in south korea

0
1


in pangyo, at the outskirts of seoul, foster + companions has finished the brand new headquarters for south korean tire corporate hankook. the undertaking follows the ‘hankook technodome’ — the corporate’s built-in R&D middle — which was once additionally designed through foster + companions. the corporate’s new HQ takes the type of a ten-storey construction the place floorplates spiral round a central atrium. this leads to visible connections around the other ranges, encouraging body of workers interplay, whilst additionally letting herbal gentle deep into the center of the construction.


all pictures © time of blue

 

 

foster + companions says that the scheme embraces a number of issues which might be symbolic of hankook’s want to create a dynamic administrative center atmosphere that helps versatile running types. ‘we needed to design a place of work that was once adapted to hankook’s wishes and their want to create a brand new egalitarian running tradition,’ explains david nelson, head of design, foster + companions. ‘top-level executives are co-located with their groups on other ranges, which promotes interplay between the important thing participants, and permits a extra fluid drift of data throughout the corporate.’

foster partners hankook headquarters

 

 

in the meantime, the open-plan workspaces may also be configured organically to advertise collaboration amongst other groups. the versatile layouts permit the construction to conform to converting wishes through the years, incorporating new tactics of running as applied sciences evolve. ‘the open-plan workspaces may also be configured organically to advertise collaboration between other groups and likewise supply personal house for smaller teams and people, all of this allows the construction to conform to converting wishes through the years, incorporating new tactics of running as applied sciences evolve,’ nelson continues.

foster partners hankook headquarters

 

 

as guests ascend to the principle reception by the use of an escalator they’re greeted through a big site-specific artwork set up through jason bruges studio known as, ‘virtual phyllotaxy’. the art work creates a visible metaphor for a tree cover, bringing a way of the outside throughout the construction. the interiors contain naturally lit and versatile workspaces with indoor timber used to outline breakout spaces. designed for casual conferences and quick breaks, those areas omit the central atrium from each and every point.

foster partners hankook headquarters

 

 

‘the construction wholeheartedly embraces the rules of biophilia to create a place of work this is excited by well-being and sustainability,’ says nigel dancey, head of studio, foster + companions. ‘indoor timber outline breakout areas on each and every point with greenery touring to the highest of the construction. the floorplates spiral round a central atrium, growing areas of differing heights all over the construction. the dynamic quantity generates visible connections around the other ranges encouraging body of workers interplay, whilst additionally letting herbal gentle deep into the center of the construction.’

foster partners hankook headquarters

 

 

different on web site facilities, together with healthcare amenities, a body of workers eating place, and a fitness center, are discovered within the first basement, whilst a landscaped terrace and a relaxation space for staff is situated at the roof. this lawn takes good thing about unobstructed perspectives around the pangyo space, providing an area for corporate occasions. the construction additionally features a trade middle with a 175-seat auditorium.

foster + partners organizes hankook's headquarters around expansive atrium

 

 

the construction’s façades were designed to optimize the usage of herbal gentle. glass louvers are wrapped across the construction at various ranges of density to reasonable the indoor gentle ranges. for example, the communal and social spaces are designed to be brighter and extra comfortable, whilst the workspaces have stricter controls on gentle ranges complemented through an clever synthetic lighting fixtures device. it this manner, the façade responds to the actions going down throughout the construction, additionally giving the construction a singular visible id.

foster + partners organizes hankook's headquarters around expansive atrium



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here