dank architectes reconciles new and outdated with this area extension in france

0
25


within the the town of caluire-et-cuire in jap france, dank architectes has finished a tasteful renovation and extension of an current 1950s house. the design seeks to reconcile the outdated vernacular area with a modern intervention, all of the whilst connecting the construction to the out of doors pool space and offering more room for the circle of relatives.

photographs courtesy of dank architectes

when coming near the mission, dank architectes sought after the circle of relatives to benefit from the out of doors areas up to the internal. with this in thoughts, the lyon-based architect conceived the extension with a big, floor-to-ceiling opening at the nook, which successfully eliminates the boundary between outside and inside. in sizzling summer time months, the circle of relatives can stay this retractable component totally open and are available and move as they please. then, when it’s too chilly for the pool, beneficiant quantities of glazing nonetheless permit citizens to benefit from the lawn from the spacious kitchen and eating space.

dank architectes reconciles new and old with this house extension in france designboom

dank architectes reconciles new and old with this house extension in france designboom

dank architectes reconciles new and old with this house extension in france designboom

dank architectes reconciles new and old with this house extension in france designboom

dank architectes reconciles new and old with this house extension in france designboom

dank architectes reconciles new and old with this house extension in france designboom

dank architectes reconciles new and old with this concrete extension in france

dank architectes reconciles new and old with this concrete extension in france

dank architectes reconciles new and old with this concrete extension in france

mission information:

mission title: RGV area

location: caluire-et-cuire, france

structure company: dank architectes

designboom has gained this mission from our ‘DIY submissions‘ function, the place we welcome our readers to post their very own paintings for e-newsletter. see extra mission submissions from our readers right here.

edited by way of: lynne myers | designboom



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here