company architekten builds dice space in austria the usage of trees from the landlord’s non-public woodland

0
23


company architekten has constructed ‘haus im obstgarten/space within the orchard’ within the village of frastanz – gampelün in austria, the usage of picket from the landlord’s non-public woodland. set on a hillside, the space and neighbouring patio are designed as a modern solution to the encompassing farmhouses and create a brand new development ensemble. the development’s façade is wrapped in untreated trees, whilst all inside wood surfaces were given soaped thrice.all pictures through adolf bereuter

company architekten has constructed the three-story residential tower at the shopper’s parental belongings, dismantling the stately farmhouse that when stood there to create a modern ensemble. the brand new development combines a wood dice with a large concrete base, the place the higher flooring, product of cast picket, leisure on 3 wood columns. this association supplies the bottom flooring, the place the kitchen, eating and residing spaces are positioned, with overwhelming panoramic perspectives of the environment. by contrast to the panoramic view at the flooring flooring, the perspectives at the higher flooring are centered via home windows exactly organized into the façade.firm architekten builds cube house in austria using timber from the owner's private forest

the strange development of the horizontally-layered wood beams of the outside softly contrasts the normal atmosphere, growing a modern addition. in-built bolstered concrete and crowned with an organically-shaped roof, the adjoining patio and carport act as a hyperlink to the neighboring development. the trees construction were given constructed completely from picket of the customer’s non-public belongings, chopped at an acceptable segment of moon. partitions and ceilings are product of 24 cm thick, cast spruce picket, and so is the façade. fir was once used for home windows, furnishings and the acoustic ceiling, beech for the flooring and stairs, and elm for furnishings and the outside seating house of the patio. along with picket, the internal additionally options white clay plastered ceilings and black metal at the bookshelves within the staircase.firm architekten builds cube house in austria using timber from the owner's private forest

with ecological and financial sustainability in thoughts, company architekten ensured all development fabrics and generation were given ordered and comprised of a radius of max. 50 kilometres, in addition to all of the craftsmen that labored at the challenge. ‘the shoppers’ great-grandparents constructed the neighboring farmhouse from their very own picket after which reforested the forests,’ explains the studio. ‘the great-granddaughter was once ready to construct her own residence now from this picket. on this custom, the forests had been reforested with 750 younger bushes for long run generations.’

firm architekten builds cube house in austria using timber from the owner's private forestfirm architekten builds cube house in austria using timber from the owner's private forestfirm architekten builds cube house in austria using timber from the owner's private forestfirm architekten builds cube house in austria using timber from the owner's private forest



Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here